BALIKESİR / SAVAŞTEPE - Fatih Ortaokulu

Veli akademileri programımıza katılan velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönemin ilk ortak sınavı olan Türkçe Sınavımız sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik.

Mrt

2024 LGS BAŞVURULARI 18-29 MART 2024 TARİHLERİ ARASINDA VELİLER TARAFINDAN YAPILACAK

Mrt

Okul Psikolojik Danışmanımız tarafından velilerimize yönelik "GELİŞİM-DEĞİŞİM-DÖNÜŞÜM" konulu veli semineri düzenlendi. Katılan velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

İlçe tarımdan gelen uzmanlar öğrencilerimize iyi tarım ve organik tarımı anlatarak bilgilendirme yaptı. Öğrencilerimizin bu konuda farkındalığını sağladılar. Üretirken ve tüketirken dikkatli olmamız gerektiğini anladılar. Eğitim sonrası soru cevap şeklinde devam edilerek seminerimiz sonlandı. İlçe tarıma teşekkür ederiz.

Ock

KARİYER GÜNLERİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI etkinlikleri kapsamında polislik mesleğini yakından tanıdık ve konuklarımızın bilgi ve tecrübelerinden faydalandık. Sosyal medya kullanımında öğrenci eğitimimmizi tamamladık. Konuklarımıza katılımları için çok teşekkür ederiz.

Ock

Kulüp öğrencileri ile haftanın anlam ve önemini vurgulamak için pano hazırlandı. Kulüp rehber öğretmeni İbrahim ede tarafından öğrencilere konu hakkında bilgi verildi ve bu sayede farkındalık yaratıldı. Tüm öğrencilere enerji verimliliği ile ilgili görseller ve videolar izletilerek dikkat çekildi ve okulda enerji verimliliği ile ilgili etkinlikler yapıldı.

Cumhuriyetin 100. Yili etkinlikleri kapsaminda yazar

Ramazan Balkan ile "Savastepe'nin Cumhuriyete Katkis|" konferansimizi gerçeklestirdik. Etkinligimize katki

saglayanlara ve konuk yazar Ramazan Balkan'a tesekkür ederiz.

Ara

Savaştepeli öğrenciler 100'üncü yıl coşkusuna bayraklarla bindikleri trende kitap okuyarak katıldı

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde bir grup öğrenci, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü etkinliğinde trenle il merkezine seyahat edip kitap okudu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan programda, 1912 yılında kullanıma açılan Bandırma-Soma demir yolu hattındaki Ege Ekspresi'ne Savaştepe'den binen öğrenciler, Balıkesir'e seyahat etti.

Türk bayrağı ve balonlarıyla trene binen 100 öğrenciye, seyahatte "Cumhuriyetin İlk Sabahı" isimli kitap dağıtıldı.

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı coşkusuna seyahat sırasında kitap okuyarak katılan öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ve öğretmenleri eşliğinde Balıkesir'deki Kuva-yi Milliye Müzesi ile Karesi Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

Etkinliğe katılan Savaştepe Fatih Ortaokulunun matematik öğretmeni Esra Levent, Cumhuriyet'in ilk yıllarında demir yollarının önemli yer tuttuğunu söyledi.

Levent, öğrencilerin trende kitap okumanın keyfini yaşamalarını istediklerini belirterek, "Çocuklar hem kitap okusunlar hem güzel bir yolculuk yapsınlar istedik. Çocuklarımızla Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılını bu şekilde kutlamak istedik. Bize destek veren herkese teşekkür ederiz." dedi.

Öğrencilerden Betül Solak da etkinliği çok beğendiğini dile getirdi.

Ara

Yerli Malı Haftasında Savaştepe'nin yöresel ürünlerinden oluşan standımız öğrencilerin ziyaretine açıldı.

Ara

Okulumuzda '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Etkinlikleri' kapsamında 'İnsan Hakları' konulu video gösterimi yapıldı. Daha sonra Filistin'de yaşananlarla ilgili farkındalık ve bilinçlendirme çalışması yapıldı. Bu etkinlikler kapsamında karpuz dilimi rozetleri yapılıp öğrenciler yakalarına taktı. 10 Aralik Dünya Insan Haklan Gunü etkinligi kapsamında Balikesir IHH Eğitim ve Öğretmen Akademisi sorumlusu Bekir CETE' nin" Dunya Insan Haklan ve Filistin-Gazze Sorunu konulu konferansina öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile katılım sağladık.

Ara

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında İlçe Kaymakamımız Sayın Muhammed Üsame SOYSAL, Belediye Başkan Vekili Efkan TAVŞAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir TURAN ve İlçe İnsan Hakları Kurul üyeleri okulumuzu ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz ile 'İnsan Hakları' konusunda söyleşi gerçekleştirdiler.

Ara

Okul Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenimiz tarafından öğrenci velilerimize "Sınır Koyma" konulu seminer düzenlendi. Katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz. Sınır koyma konulu veli bültenimize duyurular kısmından ulaşabilirsiniz.

Ekm

"Muay Thai" spor müsabakalarında şampiyonluk elde eden öğrencilerimiz ve  ilçe Milli Eğitim Müdürmüz Mustafa Mahir TURAN birlikte, İl Millî Eğitim Müdürümüz Ali Tatlı'yı ziyaret ettik.

Ekm

Öğrencilerimize Afetlere Hazırlık Kapsamında Afad Birimi tarafından eğitim verildi.